Украйна се превърна в изпитателно поле за оръжията на Съединените щати и

...
Украйна се превърна в изпитателно поле за оръжията на Съединените щати и
Коментари Харесай

CNN: Превърна ли се Украйна в изпитателно поле за оръжията на Запада?

Украйна се трансформира в изпитателно поле за оръжията на Съединените щати и техните съдружници, съобщават Си Ен Ен и ТАСС, базирайки се на данни и отзиви на анонимни чиновници от американското разузнаване и Пентагона.

Съединени американски щати са проучили деликатно спора за уроци, които могат да бъдат извлечени за в бъдеще.

Украйна е " същинска бойна лаборатория ", посочват анализатори. Според Си Ен Ен войната е предоставила на Вашингтон и неговите съдружници " опция да проучат по какъв начин личните им оръжейни системи се показват при интензивна приложимост " и какви муниции употребяват и двете страни, с цел да извоюват победа. Освен това американската войска е проследила какъв брой сполучливо Русия е употребила своите евтини дронове за многократна приложимост.

" Украйна " безусловно е оръжейна лаборатория във всеки един смисъл, тъй като нищо от това съоръжение в никакъв случай не е било употребявано във война сред две индустриално развити страни ", съобщи пред Си Ен Ен източник, осведомен със западното разузнаване. По негови думи украинската рецесия е " необикновен източник на данни "  за Министерството на защитата на Съединени американски щати за това до каква степен са потребни личните му системи.

Така да вземем за пример дронът Switchblade 300 и един тип ракета се оказаха по-малко ефикасни от предстоящото, означи чиновник от военните интервенции, познаващ бойното поле. По негови думи високомобилната ракетна установка HIMARS изисква висока степен на поддръжка при интензивна приложимост, а гаубицата M777 губи нарезите си, в случай че за къс интервал от време бъдат изстреляни прекалено много боеприпаси. Това значи, че гаубицата M777 може да е нещо от предишното, тъй като затруднява бързото напредване при опит за отбягване на ответния огън.

Военните чиновници от Запада ще учат тези данни години наред, уточни анализаторът.

Русия неведнъж е заявявала, че доставките на западни оръжия за Киев само ще удължат спора и точно те са предизвикали гибелта на огромен брой цивилни и са нанесли вреди на гражданската инфраструктура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР